Om Paranix

Paranix har listat de vanligaste frågorna om lusbehandling nedan. Om just din fråga inte finns med här, tveka inte att kontakta oss.

Hur fungerar Paranix?

Paranix har en dubbelverkande teknologi för att behandla huvudlöss och ägg. Produkterna verkar genom att torka ut och kväva lössen och äggen. Då produkterna verkar mekaniskt kan resistens mot produkterna inte utvecklas.

Hur många behandlingar krävs för att bli av med huvudlöss?

Antal behandlingar varierar beroende på vilken typ av Paranix-behandling du väljer. För Paranix Spray, Paranix Solution och Paranix Shampoo rekommenderas att man upprepar behandlingen 7 dagar senare. Med Paranix Sensitive behöver man bara behandla en gång för att bli av med både löss och ägg. Oavsett Paranix behandling är det viktigt att alltid använda tillräcklig mängd av produkt. Detta är viktigt för en lyckad behandling.

Hur ofta kan jag använda Paranix?

Du kan använda Paranix så ofta det är nödvändigt. En eller två behandlingar räcker normalt till att ta bort lössen (beroende på produkt). Men, det är möjligt att de som har behandlats kan få löss igen från någon som inte har behandlats. Om detta inträffar, kan du använda Paranix igen utan risk.

Vad händer om jag hittar nya löss efter den första Paranix-behandlingen?

Kom ihåg att det kan finnas ägg som kläcks efter den första behandlingen, du kan ha små löss, nymfer, i håret. Du behöver inte oroa dig för detta, då nymfer blir könsmogna först efter ca 10dagar. Innan dess livnär de sig på blod som vuxna löss, men de är för unga för att fortplanta sig. Behandla håret en andra gång, så tar du bort dessa nymfer.
Du kan också ha oturen att ha blivit smittad igen. Om du har nya, fullvuxna löss i håret bör du snarast behandla med Paranix igen.

Från vilken ålder kan man använda Paranix?

Paranix Spray, Paranix Solution och Paranix Shampoo kan användas från 2 år. Paranix Sensitive kan användas från 6 månader.

Har Paranix några biverkningar?

Paranix innehåller inga giftiga insektsmedel. Möjliga biverkningar är begränsade, men kan förekomma: irritation runt ögonen, irritation i hårbotten, irritation och rodnad i hårbotten, öron och nacke. Som en generell försiktighetsåtgärd, råder vi gravida och ammande att rådfråga apotekspersonal eller läkare före användning.

Vad är skillnaden mellan Paranix och läkemedelsklassade produkter mot huvudlöss?

I motsats till läkemedelsklassade lusprodukter, verkar Paranix helt mekaniskt och därför kan löss inte utveckla resistens mot Paranix.